Специална селекция филми от Близкия изток в Lucky Дом на киното

Две нови заглавия и специална селекция филми от Близкия изток в рамките на Менар Филм Фест

Домът на киното в Пловдив отново е подготвил интересни изненади, както за любителите на холивудски продукции, така и за феновете на по-некомерсиалното кино.

От 16-ти до 25-ти януари Lucky ще бъде домакин на пловдивското издание на Sofia Menar Film festival. Фестивалът представя най-добрите филми на Близкия изток и Северна Африка. Ще можете да гледате 14 заглавия – специална селекция от софийската програма.

В седмицата от 16-ти до 22-ри януари програмата на Lucky ще включва две нови за киното заглавия. Ако си падате по фестивално кино, то ИЗМЕТ определено не е за изпускане. Филмът на британския режисьор Стивън Долдри („Били Елиът“, „Часовете“ и „Четецът“), с участието на Мартин Шийн и Руни Мара беше част от софийската програма на Киномания, но ще бъде показан в Пловдив сега. Пригответе се за едно вълнуващо приключение из най-тъмните дебри на живота в Рио де Жанейро. Един филм за приятелството, оцеляването и желанието да направиш това, което е правилно.

Ако сте пропуснали зрелищната продукция на Ридли Скот ИЗХОД: БОГОВЕ И ЦАРЕ 3D, можете да я гледате тази седмица само в LUCKY дом на киното. Скот използва последните открития на техниката в областта на визуалните и 3D ефекти, за да вдъхне нов живот на историята за Моисей, изправил се срещу египетския фараон.

Малчуганите също ще останат доволни – могат да видят премиерата на СНЕЖНАТА КРАЛИЦА 3D. В желанието си да създаде един нов свят, в който чистите и студени линии да заменят емоциите, и в който северният вятър ще изстуди душите на хората, Снежната Кралица е покрила света със сняг и лед, опитвайки се да унищожи всички изкуства. Красивата руска анимация по приказката на Андерсен е дублирана на български език.

И през тази седмица може да гледате номинирания за 8 награди „Оскар“ ИГРА НА КОДОВЕ с Бенедикт Къмбърбач и Кийра Найтли.

В програмата са включени още последната трета част от трилогията ТВЪРДЕ ЛИЧНО със сценарист Люк Бесон, СЪДИЛИЩЕТО с Асен Блатечки, МАГИЯ В ПОЛУНОЩ на Уди Алън, СТОГОДИШНИЯТ СТАРЕЦ, КОЙТО СКОЧИ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА И ИЗЧЕЗНА, НЕВИДИМАТА ЖЕНА с режисьор Ралф Файнс и грузинския филм носител на голямата награда на София Филм Фест СРЕШИ НА СЛЯПО.

Цени на билетите: понеделник до четвъртък – 5лв, петък, събота и неделя – 6лв, детски анимации на 3D – 4лв/7лв, детски анимации 2D– 3 лв.

 

 

 

 

Подобни статии

Top