Спешни мерки за намаляване на пътните инциденти в „Южен“

Спешни мерки за намаляване на тежките катастрофи и пътния травматизъм предприема районната администрация в „Южен“, съвместно с Първо РУ, съобщи кметът Борислав Инчев. Служители на кметството и полицаи са описали местата с най-висок пътен травматизъм. „Там ще направим допълнително скосяване на бордюри, за да може майките с колички и хората с увреждания да преминават по-лесно, ще оправим и тротоарите около някои пешеходни пътеки“, посочи районният кмет.

По думите му ще бъде монтирано допълнително осветление на някои от пешеходните пътеки, а на места ще бъдат изградени легнали полицаи за ограничаване на скоростта на автомобилите.

Ще бъде монтирано също допълнително осветление на оживени улици и места с голяма концентрация на майки с деца и възрастни хора, за да се засили сигурността.

На работна среща днес на тема „Обществен ред и сигурност“, кметът на „Южен“, ресорният зам.-кмет в община Пловдив Георги Маринов, шефовете на Общинска полиция и ОП „Общинска охрана“  и др., координираха действията на институциите, които представляват, за намаляване на престъпността.

Обсъдени бяха също проблемите, свързани с неправилно паркиране, репатриране, видеонаблюдението в района и др.

Подобни статии

Top