Спинални хирурзи с мащабна конференция в Пловдив

Dots_Stanchev_snimka-ot-Credoweb-bg

Първата национална конференция на спиналните хирурзи с международно участие ще се проведе от 23 до 25 април, 2015 г., в Пловдив. Организатор е Българската асоциация  на спиналните хирурзи (БАСХ), съобщи нейният председател доц. д-р Стефан Станчев, дм.

 

Повече от 80 спинални хирурзи от страната и 8 техни колеги от чужбина ще вземат участие в научната конференция. Лекторите – доценти и професори, водещи специалисти от университетските клиники по спинална хирургия в България, и осмината гост-лектори от чужбина ще изнесат над 30 обзорни и пленарни доклада в четири научни сесии.

 

Трите основни теми, които ще бъдат засегнати в рамките на мащабния форум са „Вродени и придобити деформации на гръбначния стълб“, „Дегенеративни спинални заболявания“ и „Травми на гръбначния стълб“.

 

По време на Първата международна конференция на БАСХ ще се проведе и съпътстваща изложба на фармацевтични продукти, консумативи и техника с приложение в областта на спиналната хирургия.

 

Българската асоциация  на спиналните хирурзи има за цел да обедини интересите на специалистите в областта, да подкрепя и насърчава обучението, повишаването на квалификацията и научната работа на медицинските специалисти, както и да съдейства за обмена на професионален опит между тях, на местно и международно ниво, сподели доц. Станчев.

 

11:30 часа в зала „Пловдив“ на хотел „Империал“ (ул. „Лев Толстой“ №6 / ул. „Арх. Камен Петков“ №1A), и нейни домакини ще бъдат доц. д-р Стефан Станчев, дм – Председател на Българската асоциация  на спиналните хирурзи и доц д-р Васил Каракостов – началник на Отделение по спинална хирургия към УМБАЛ „Св. Иван Рилски” София и съпредседател на БАСХ.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top