Спипаха инспектор, докато взема рушвет от търговец

Инспектор от Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив е арестуван при съвместна акция на ДАНС и отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Пловдив. При специализираната операция в момент на получаване на подкуп е задържан 57-годишният д-р Хамза Мохамед.

Паричната сума, чийто размер по информация на DCNEWS e 500 лв., е била поискана от собственик на склад за търговия на едро с хранителни продукти в Пловдив. Бизнесменът лично е предал парите на Х.М. в заведение в гр. Пловдив.

При същата акция, в автомобил в Пловдив,  е задържан и 50-годишният Г.Н., от Пловдив, за когото има данни, че е съпричастен към деянието. Мъжете са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия по случая,  предстои повдигане на обвинения.

Преди 7 години срещу д-р Мохамед е било повдигнато обвинение за измама с цел набавяне на имотна облага. Тогава сириецът, който почти 30 години живее в България, е работел като снабдител в хотел и бил подсъдим по това обвинение.

От Агенцията по храните засега не коментират задържането на техния служител.

Подобни статии

Top