Спипаха нелегално гориво в асеновградска бензиностанция (СНИМКИ И ВИДЕО)

Пловдивски полицаи разкриха нелегална цистерна с 9500 литра гориво в асеновградската бензиностанция „Мусчо 2005“. Това съобщи на нарочна пресконференция днес зам.-директорът на ОД МВР комисар Георги Георгиев. Съвместната акция на полицията, НАП, Агенция „Митници“ и други свързани институции, е извършена вчера, като в продължение на 12 часа проверяващите са описвали и разследвали на място, уточни Георгиев.

При операцията в бензиностанцията са установени липси от 3500 л голиво, налично по документи, но липсващо в обекта. Отделно е открита заровена в земята нелегалната цистерна с 9500 л газьол.

„Мусчо 2005“ се намира на входа на Асеновград откъм Пловдив. Бензиностанцията продава най-евтиното гориво в региона. В нея литър газьол струва 1,55 лв., масовият бензин е на цена 1,63 лв., пропанбутанът за автомобили – 73 ст.

Акцията е извършена в рамките на национална проверка в цялата страна, съобщи комисар Георгиев. Освен асеновградската бензиностанция, е била проверена още една пловдивска. Те са подбрани неслучайно, а след сериозен анализ, обясни той. Но отрече ниските цени на горивото да имат общо с ревизията.

Бензиностанцията е затворена за 48 часа и запечатана от НАП. В момента се изяснява колко време е била зареждана цистерната и откъде.

Задържани няма, уточни комисар Георгиев, но проверките продължават. Не е ясно и дали нелегалното гориво е било ползвано само от тази бензиностанция или и от други обекти.

Собственикът на бензиностанцията е Северие Дурмушали Саидходжа. Тя е майка на футболиста Дурмушали Саидходжа, бивш играч на ЦСКА и „Ботев“.

Снимки: bgfootball.com, „24 часа“ и DCNEWS

Вижте и видео от проверките в страната, предоставено от пресцентъра на ОДМВР – Пловдив!

Подобни статии

Top