Спипаха петима фалшификатори на 50 млн.евро в Пловдив (СНИМКИ И ВИДЕО)

ГДБОП разби в Пловдив група професионални фалшификатори, които се готвели да пуснат на пазара 50 млн. евро менте. Престъпниците действали  в града под тепетата, където, според запознати, се произвеждат най-качествените ментета в Европа.

При спецоперацията са задържани петима души. Единият от тях е Митко Митев – признат за фалшификатор в целия свят. Митев бил осъждан в Белгия за фалшифициране на банкноти.

Обискирани са 7 адреса, които групата е обитавала, и са открити 150 хил. евро в купюри от по 500 и 50 евро. Акцията е проведена под наблюдението на специализираната прокуратура и със съдействието на Агенция „Митници“. От прокуратурата съобщиха, че парите са били толкова качествени, че дори експетите са се затруднили да ги разпознаят. Заради това е назначена специална експертиза, която да установи със сигурност какви са банкнотите.

Полицаите са се натъкнали и на 1,5 млн. холограмни стикери. Те били поръчани от еBay онлайн платформа за търговия. В дома на единия от задържаните било намерено и платежното нареждане, с които са били преведени парите за лепенките. Оказало се, че единият от групата наел човек, който да ги купи. Според разследващите с фалшивите холограмни стикери съвсем спокойно са можели да бъдат произведени над 50 млн. евро.

Един от арестуваните бандити бил Георги Георгиев – бивш служител на ГДБОП в Пловдив. Георгиев е работел 15 години в системата – до 2004 година, когато по собствено желание е напуснал.

Работата по разследването на престъпната схема продължава.

Снимки: МВР

Подобни статии

Top