Спипаха "полковник", предлагал работа срещу пари - DC news

Спипаха „полковник“, предлагал работа срещу пари

белезници

Районна прокуратура-Пловдив изправя пред съда 40-годишен пловдивчанин с инициали С. Д., за това, че се представял за полковник от ДАНС за да извършва измами с цел да набави за себе си имотна облага.

До момента е установено, че на 26 юли 2016 г. мнимият полковник се обадил на 36-годишен мъж от Пловдив, който е военнослужещ. Обвиняемия С. Д. се представил за полковник Николов от ДАНС и му предложил да го уреди на работа в ДАНС. За „услугата“ му поискал 660 лева. По време на разговора „полковник“ Николов обяснил, че разполага с телефона на военнослужещия от негов колега. Няколко часа по-късно С. Д. е задържан при предаването на парите, близо до училище в Пловдив.

Акцията по установяването и задържането на С. Д. е проведена съвместно с ДАНС и отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив.

Продължават активните процесуално-следствени действия по случая. Установява се участието на С. Д. и по отношение на други случаи на измама, които са на стойност около 20 000 лева, и са извършени по същата схема.

С. Д. е в ареста за срок от 24 часа. Предстои с постановление на наблюдаващия прокурор да бъде задържан  за срок от 72 часа и привлечен като обвиняем.

Подобни статии

Top