Спипаха 23-годишен на Терминал 2, прегазил жена в Първомай и избягал - DC news

Спипаха 23-годишен на Терминал 2, прегазил жена в Първомай и избягал

Пловдивската окръжна прокуратура задържа шофьора, който тази неделя /17 април/ блъсна пешеходка в Първомай и избяга от местопроизшествието, а пострадалата почина на следващия ден. /Повече вижте ТУК!/

След няколкодневно издирване служители на отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР – Пловдив са успели да задържат 23-годишния пловдивчанин Стоян Д. Той бил спипан на Терминал 2 на летище София при опит да напусне страната.

Припомням, че на 17 април 23-годишният водач, управлявайки лек автомобил „Рено Меган”, е блъснал 43-годишна жена и е избягал с автомобила си след произшествието. Жената е починала на следващия ден от травмите си в болница.

Спрямо него е повдигнато обвинение за извършване на пътно-транспортно произшествие, от което е последвала смъртта на пострадалата, а извършителят е избягал от местопроизшествието – престъпление по чл. 343, ал.3, буква б от Наказателния кодекс.

След последните промени в Наказателния кодекс, за това престъпление е предвидено наказание от три до петнадесет години лишаване от свобода и лишаване от право да се управлява моторно превозно средство.

Стоян Д. е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои утре да бъде поискано от съда вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Подобни статии

Top