Спират асансьора на Партийния дом за „Деня без асансьори“

Община Пловдив се включва в европейската инициатива „Ден без асансьори”. Тя ще се проведе за втора поредна година днес от 8.00 до 12.00 часа. По този повод асансьорът в административната сграда на площад „Централен” № 1 ще бъде затворен символично, а посетители и служители ще бъдат приканвани най-учтиво да използват стълбите.

По този начин ще подкрепим и окуражим хората, които нямат време за спорт, да бъдат активни в ежедневието си. По време на мероприятието ще бъдат раздадени информационни материали, с които ще се информират гражданите за ползите от използването на стълбите.

Всички дейности, част от „Ден без асансьори”, са доброволни, а достъпът до асансьорите ще бъде гарантиран за хора с увреждания, намалена подвижност, както и за тези, които не желаят да се включат в кампанията.

„Ден без асансьори” е част от кампанията NowWeMOVE, която в България се координира от сдружение „BG Бъди активен” и ще се проведе в цялата страна. В събитието се включват хора, компании и институции от десетки европейски държави като символично се затварят асансьорите и ескалаторите и канят всички да изберат стълбите.

Целта на това събитие е да привлече общественото внимание върху значението на  физическата активност за здраве и да покаже, че за да се движим и бъдем активни не е необходимо да отделяме време и средства.

През 2015 година близо 300 000 българи избраха стълбите вместо асансьора, а посланик на инициативата бе еврокомисарят Кристалина Георгиева.

Подобни статии

Top