Спират временно изграждането на шумоизолационната стена в „Прослав“

Във връзка с недоволството на жителите на квартал „Прослав“ срещу шумоизолационната стена на жп линията, район „Западен“ и австрийската компания „Porr Bau“, която е главен изпълнител на жп отсечката Стамболийски – Пловдив, спират временно изграждането на шумозащитните екрани, за да се преразгледа проекта. Това стана ясно след среща на кмета на района Димитър Колев и представител на компанията-изпълнител.

„Разбира се, че там трябва да има стени, които да опазват живота и здравето на хората, както и да играят ролята на шумоизолатор. Като кмет на район „Западен“ обаче, за мен е изключително важно мнението на жителите на квартала. В тази връзка приканвам изпълнителят да преразгледа проекта в тази му част“, заяви кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

„Ние от „Porr Bau“ винаги сме готови да направим компромис с цел удовлетворяване желанията на гражданите, естествено в рамките на нормалното. Ще преразгледаме проекта и ще коригираме шумозащитните стени с цел по-добър естетически вид, но и да не забравяме, че те трябва да имат на първо място шумоизолационни качества“, заяви след срещата ръководителят на отдел „Връзки с институциите“ на австрийската компания Захари Христов.

Изграждането на защитната стена в квартал „Прослав“ е част от започналата модернизация на железопътната отсечка Стамболийски-Пловдив. Стойността на договора за изграждането на жп участъка е над 67 млн. лв. с ДДС. След завършването на обекта влаковете по трасето ще могат да се движат със 160 км/ч.

Подобни статии

Top