Спират движението по основен булевард в Пловдив заради традиционния Богоявленски водосвет

Временна организация на движението в събота в Пловдив по повод традиционния Богоявленски водосвет

Литийното шествие на 6 януари се очаква да премине около 12 ч. по маршрут от Катедрален храм “Успение Богородично” – ул. „Съборна” – ул. „Криволак” – ул. „Железарска” – бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” – Водна палата на бул. “Марица-юг”.

От 12:00 до 14:00 ч. ще се спира преминаването на пътни превозни средства – с изключение на автобусите от масовия градски транспорт, по улиците „Криволак“ и „Железарска“, както и в западното платно на бул. „Цар Борис III Обединител” в отсечката от ул. „Патриарх Евтимий” до бул. „Шести септември“.

В тази връзка, за времето от 12 ч. до 14 ч., поетапно ще бъде спирано движението на автомобили по бул.“Цар Борис ІІІ Обединител”, в отсечката от бул. „Шести септември“ до бул. „България“ и по бул. „Марица-юг“, между кръстовищата с ул. „Никола Войводов“ и бул. “Цар Борис ІІІ Обединител”.

Забраната не важи за МПС, извършващи обществен превоз на пътници от редовните автобусни и маршрутни линии на градския транспорт.

В рамките на създадената временна организация на движението екипи от сектор „Пътна полиция“ ще пренасочват автомобилния поток по обходни маршрути, а водачите е необходимо да се съобразяват с разпорежданията на служителите, за да се избегнат необосновани затруднения на трафика.