Спират издаването на пропуски за паркиране на наематели в „Капана“

kapan

Община Пловдив преустановява издаването на пропуски за паркиране на наемателите на обекти в квартал „Капана“. Мотивът за решението е липсата на паркоместа в района. Кметът Иван Тотев съобщи, че от влизането в сила на „Зелена зона ” от 1 ноември миналата година досега са издадени близо 200 разрешения.

„Издадените разрешителни за паркиране на собственици и наематели на имоти в „Зелена зона“ в „Капана“ достигат границата, за която Община Пловдив има възможност да осигури паркоместа”, обяви кметът на града.

„Единствено работата на „Общинска полиция” с техните превантивни действия за нарушители в квартал „Капана“ и различното работно време позволяват използване на зоната“, допълни градоначалникът.

Пропуските, които вече са издадени на наематели, няма да се отнемат. Те ще важат до изтичане на срока им , който е 12 месеца.

„След изтичането на срока им обаче няма да бъдат подновявани и право да паркират срещу годишна такса ще имат само собствениците на имоти. Идеята е да се минимизира издаването на разрешителни до близо 200 броя, което е достатъчно за живущите“, каза Тотев.

Той съобщи още, че улица „Загреб“ ще бъде обявена за пешеходна зона. Решението е взето след депозирана в Община Пловдив подписка от жители на района. Планира се допълнително разширяване на зелената зона в Капана след ремонт на улица „Златарска“.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top