Спират правата на Камбуров и още 8 заради черно тото!

БФС спира правата на капитаните на ЦСКА, Локо (Пловдив), Черно море, на треньор и футболен бос, съобщава вестник „Меридиан мач”, като се позовава на вътрешни източници.

Прокуратурата ще повдигне обвинения срещу деветима за участие в уреждане на мачове, а това най-вероятно ще стане още в първата седмица на новата година.

Най-интересните имена в този списък са на капитаните на ЦСКА Александър Тунчев, на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров, на Черно море Кирил Котев, както и на един от най-опитните във футбола ни Здравко Лазаров – Електричката, който понасто-ящем играе за Монтана. Друг от списъка е бившият помощник-треньор на Любимец Анатоли Тонов, който е играл дълги години за Монтана, а има и известен престой в Левски. Шестият е бившият бос на „дините“ Атанас Сталев, който вече не е във футбола. От полицията не пожелаха да съобщят засега имената на другите трима и уточниха единствено, че не са толкова популярни имена като на вече изброените.

Сред разпитваните са още вратарят на Локо Иордан Господинов, както и Иво Иванов, и Данчо Тодоров от Локо(София).

Разследването върви вече девет месеца, като са подслушвани мобилните телефони на заподозрените. При един от разговорите на Мартин Камбуров той е поискал да му бъде заложена солидна сума за победа на Локо (София) като гост при коефициент 4,5. Според някои информации братът на голмайстора Антон имал букмейкърски пункт.

От БФС са категорични, че на Камбуров, Тунчев, Котев и Електричката ще бъдат спрени правата до произнасяне на присъдите. Това почти сигурно означава, че карето няма да е на терена през пролетния дял от шампионата. Анатоли Тонов пък няма да може да изпълнява треньорската професия, а Сталев в управлението на футболен клуб.

 

 

Подобни статии

Top