Спират разследването срещу бедняка милионер?

Беднякът милионер може остане без милионите си, научи DCNEWS. Милен Паунчев, който продаде наследствените си земи и къща в кв. „Остромила“ на безценица няма да може и да осъди хората, които са го измамили.

Разследването дали 22-годишният Паунчев е бил измамен при сделките вероятно ще бъде спряно. Досега няма данни за измама по делото, а документално всички продажби на имоти са законни.

В края на миналата седмица преписката, заведена по жалбите на Милен Паунчев се е върнала от полицията в прокуратурата. Сега наблюдаващият прокурор трябва да реши дали спре или да продължи досъдебното производство.

Милен Паунчев подаде жалба в прокуратурата, че е бил измамен през юни. За една година той успя да продаде на безценица получените в наследство 100 декара в кв. „Остромила”, заедно с къщата си там.  Пазарната оценка на имотите му била над 6 милиона евро, но при покупко-продажбите младежът получил общо около 200 хиляди.

Бъдещите купувачи му давали да кара скъпи коли и го водели в луксозни нощни клубове. Около година беднякът милионер живял като баровец, но и успял да похарчи 200-та хиляди лева.

Припомням, че родителите на Паунчев са починали месец, преди той да се забърка с новите си приятели. Те успели да го уговорят да продаде наследството от осиновителите си на цена до 2,37 лева за квадратен метър. Впоследствие младежът се посъветвал с брокери на недвижими имоти и установил, че цената е в пъти по-висока, тъй като квадрат земя в „Остромила“ струвал между 8 и 20 евро.

Тогава Паунчев се оплакал в прокуратурата. Магистратите обаче са установили, че той сам се е съгласявал на ниските цени. „Възможно е да те заблудят веднъж или два пъти, но година и половина да си заблуден, не е възможно“, коментираха прокурори. От прокуратурата все още обмислят дали да прекратят работата по случая.

От есента Паунчев живее при приятели, след като бе изхвърлен от къщата си от съдия-изпълнител. В момента той е буквално без покрив над главата си.

Снимка: Монитор

Подобни статии

Top