Спирката-сметище в центъра на Пловдив още стои (СНИМКИ)

Пловдивчани недоволстват от състоянието на спирка, намираща се в самия център на Пловдив. Старият заслон на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ от страната на Централна поща, за който DCNEWS вече ви разказа през януари, вече две години събира боклуците на минувачите. Хората питат какво прави общината, за да премахне превърналият се в сметище навес.

Кашони, плакати, остатъци от храна, счупени стъкла и всякакви други боклуци се въргалят в изоставените павилиони, намиращи се от двете страни на старата спирка на Тримонциум. Заслонът изглежда така, сякаш през него е минал ураган, а конструкцията му е ръждясала и опасна за хората, които продължават да чакат автобусите в него.

Стефка Нушева работи в близкия павилион за вестници и е възмутена от състоянието на спирката.

Ние работим тук от 26 май и това беше страшно, като го видяхме. Опитах се да задвижа нещата, ако може от общината да дойдат и да направят нещо, защото много чужденци минават и снимат с телефоните си. Това е срам! Това е визитката на града! Срам е в центъра на града, на пъпа на Пловдив, както се казва, да има такова място, категорична е жената.

Иван Майров живее в района и често ползва спирката. Според него чистачките непрекъснато изхвърлят събраните боклуци в двата павилиона.

От  две години това сметище в центъра на Пловдив, просто е срамота! И не се обръща внимание, нито от кмет, от никого! Не сме доволни и това е, разочарован е Майров.

Освен мръсотията, около стария заслон се разнася също изключително неприятна миризма, установи репортер на сайта.

Според зам.-кмета Димитър Кацарски концесионерът на спирките трябва да постави на това място модул по индивидуален проект. Вече са одобрени и проектите, които ще бъдат изпълнявани, посочи зам.-кметът. Преди това обаче старият заслон трябва да бъде отстранен. Според Кацарски това ставало по график, като в момента фирмата-изпълнител премахва старите навеси от Централна гара и двете страни на Тунела. Едва тогава ще дойде ред и на спирката на Тримонциум.

Подобни статии

Top