Спирка служи за затваряне на улица към голям булевард (СНИМКИ)

Спирката на бул. „Руски“ – точно след кръстовището с ул. „Гладстон“, е в окаян вид, оплакаха се в редакцията на DCNEWS читатели. Рени Илиева ни изпрати снимки, които илюстрират състоянието на заслона, намиращ се почти в идеалния център.

„Преди да бъдат поставени новите заслони, спирката беше малко след пешеходната пътека и беше доста по-удобна. Сега тя не само, че е преместена с около десетина метра нататък в северна посока, но е и монтирана върху изхода на улица. Човек остава с впечатление, че от общината са сложили заслона там, за да тзатворят улицата. Това нова мода ли е – улица да се затваря със заслон? Зад спирката често паркират автомобили, какво ще стане, ако някой не успее да спре, а се вреже в нея? Освен това настилката под заслона е в окаяно състояние – след монтирането му, никой не е оправил плочките, нито асфалта. Когато вали и хората седнат на пейката, се озовават в локва. Някой може да навехне и крак. Кога най-накрая тази спирка ще придобие наистина европейски вид?“, пита читателката ни.

Същите въпроси задаваме и ние от DCNEWS, припомняйки, че неколкократно сме повдигали въпроса. На половин километър северно от този заслон има друг, за който многократно сме сезирали общината, че след монтирането му, тротоарът не беше възстановен. Тогава от общината ни отговориха, че една бригада поставя спирките, втора се занимава с облагородяване на пространството около тях, след монтажа им. Докога ще чакаме това пространство да бъде облагородено, при положение, че заслоните бяха поставени преди повече от година?

Подобни статии

Top