Споделени пространства в Радио Пловдив

покана-Споделени пространства-1

Музика и живопис ще съчетае съвместният проект на цигуларката Даниела Щерева, пианистката Ирен Капеловска и художника Александър Димитров. Събитието, озаглавено „Споделени пространства“,  ще бъде тази вечер от 18.30 ч. в Културен център – Радио Пловдив и се провежда под мотото „Радио Пловдив – 60 години заедно“.

„Споделени пространства“ –Пловдив 2015 г. ще бъде осъществено с изключителната подкрепа на Галерия РЕЗОНАНС и БНР-Пловдив. По време на музикалната част, която ще се проведе в Студио 1 на Радио Пловдив ще бъдат изпълнени произведения на Георги Златев-Черкин, Панчо Владигеров, Александър Глазунов, Йозеф Сук, Мануел де Файя и Хенрих Виенявски.

Съществена част от събитието ще бъде откриването на изложба живопис на художника Александър Димитров, провокирана от идеята за търсене на пресечна точка между двата жанра, от възможно най-широкият и абстрактен смисъл, до споделеността в най-личен план. Осъзнаването, че всички изкуства са част от едно неделимо и по своята същност общо културно пространство, което може да бъде обживявано, обогатявано и разширявано с участието на всеки един от нас. Изложбата ще бъде разположена във фоайето на Културен център – Радио Пловдив.

Дейността на галерия „Резонанс” е характерна със създаването на културни продукти с много висока естетическа стойност, осъществявани и презентирани по възможно най-добрият и съвременен начин. Политика на галерията е да предлага широко поле за изява и на български творци, живеещи в чужбина. Събитието „Споделени пространства е и възможност за споделяне на опит, придобит извън България и изграждането на двустранни връзки в духа на съвременните културни практики.

„Споделени пространства” ще има още две издания – във Варна, в арт салона на БНР – Радио Варна, както и във Флорида, САЩ.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top