Спокойно начало на изборния ден и в „Източен“

izboren_den

Изборният ден в Пловдив започна навреме. При необходимия кворум в 6.00 ч. бяха отворени избирателните секции в СОУ „Симон Боливар“. Минути по-късно упражни правото си на вот първия  гласоподавател.

В началните часове пред урните беше много спокойно. Малцината дошли да гласуват в ранното утро бяха с неотложни ангажименти в по-късните часове на деня.

Минути преди 6.00 часа членовете на избирателните комисии, придружени от полицай, махнаха лепенките с печати от вратите на избирателните секции и започнаха подготовка за началото на изборния ден. СИК 10 е на първия етаж и е определена за гласуване и на хора с увреждания.

„При нас изборният ден започна малко напрегнато,защото точно в 6.00 имахме и първия гласоподавател.От деветчленна комисия сме шестима другите не са се появили. С 6 човека имаме право да започнем, проверихме всичко. Техниката работи. Като организация Общината си е свършила работата перфектно“, каза Магдалена Тодорова, председател на СИК

Малкото хора дошли в ранния час бяха категорични,че всеки трябва да даде своя глас и независимо,че едни бързаха за работа, други за автобуса дадоха своя вот с надежда за по-добро бъдеще.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top