Спортист на годината Габриела лети от Полша за „Нощта на шампионите“ (СНИМКИ)

„Спортист за годината 2015“ Габриела Петрова каца от Полша късно днес, буквално часове преди специалната церемония „Нощта на шампионите“, по време на която Министерството на младежта и спорта (ММС) и тотото ще наградят най-добрите спортисти и треньори за 2015 г. с премии от общо 200 000 лв.

Състезателката в тройния скок от спортен клуб по лека атлетика „Локомотив Пловдив“ до вчера бе на подготвителен лагер за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. „Доволни сме от проведените тренировки“, информират от Полша Габи и наставникът и Атанас Атанасов. Една от най-красивите и талантливи наши атлетки държи да изкаже благодарност на хората „в сянка“, които подпомагат нейния успех – треньори и спонсори на клуба. „Наемът на залата за тренировки, част от спортните екипи,  лагерите, които не се поемат от федерацията, рекламните материали – за всичко това ни помага пловдивската „Биофреш“, уточнява тя. Фирмата, производител на висококачествена козметика от българско розово масло, е спонсор на клуба от 4 години. „Без тази финансова подкрепа няма как да създаваме шампиони“, подчертава и треньорът Атанасов.

Дали Габи ще стане и първата носителка на „Венец на победителя“, ще стане ясно по време на „Нощта на шампионите“ – на 31 януари (неделя) в „Рейнбоу плаза“ в София от 19 ч. Новият почетен знак на Министерството на младежта и спорта ще връчи за първи път на церемонията министър Красен Кралев. Награждаването ще бъде предавано пряко по БНТ. Водещи ще са Симона Пейчева и Део.

За положените усилия по пътя на успеха Габриела Петрова и треньорът Атанас Атанасов ще разкажат в „Шоуто на Слави” в четвъртък, 4 февруари – от 22:30 ч.

Подобни статии

Top