Спортист №1 на Пловдив обидена, може да приеме оферта от чужбина (ВИДЕО)

Световната и европейска шампионка на 200 метра кану Станилия Стаменова обяви, че е обидена от отношението на Министерството на младежта и спорта и би се състезавала за друга държава, ако получи изгодно предложение.

Стаменова и вече бившият ѝ треньор Николай Бухалов са останали разочаровани, че не са били отличени на специалната церемония на ММС „Нощта на шампионите“.

Според Бухалов, неговата бивша възпитаничка е трябвало да получи поне утешителна награда. Самата тя пък е обидена, че от няколко месеца тренира сама и никой от министерството не я е потърсил.

„В последните месеци аз сама си направих плана за подготовка, сама съм на лагер и никой не ме потърси да ме попита как съм. Чак сега стана ясно, че ще тренирам с Александър Кирпиченко. Не знам обаче откога ще започнем, какви са неговите планове – нищо“, заяви Стаменова.

„Честно казано, ако сега получа добро предложение от някоя държава, което си заслужава, ще приема, защото не съм сигурна, че ако остана тук, когато приключа със спорта, ще имам с какво да живея. Може и да е грозно, но ние работим за пари“, каза още световната шампионка.

„Когато един спортист сложи край на спортната си кариера, той се озовава на улицата, без професия, без пари, без осигуровки и без трудов стаж. Ако не е спечелил нещо от класиранията си, няма как да живее. В магазина не те питат дали си световен шампион или не“, каза още Стаменова.

Снимка: sportal.bg

Top