Спортна инициатива набира средства за Детската неврология в УМБАЛ

Спортната инициатива за малки и големи под мотото „Моето сърце е съпричастно – What about yours” ще се проведе за трета поредна година днес от 10:30 до 13:30 часа на Гребната база. Събитието е част от интернационална инициатива, стартирала през 2011 г. в гр. Кьолн, Германия, и обиколила няколко държави и градове в България, сред които Пловдив, Варна, Пазарджик и Гоце Делчев.

То се провежда под формата на благотворително бягане за ентусиастите, обичащи активния начин на живот и едновременно с това в Пловдив придобива характер на забавление за цялото семейство със специално подготвените изненади и награди.

Програмата включва още музика, танци и зумба и се превръща в празник и за най-малките участници. Всеки, подкрепил каузата, получава специално изработено сърце-лепенка в знак на своята съпричастност.

Програма:
10:30 -11:00 – зумба загрявка с Диана Моландър
11:15 – 12:15 – 5км бягане (една обиколка на гребната база)
12:30 – 13:15 – зумба с Диана Моландър
13:30 финал

Организатори са Община Пловдив – дирекция „Спорт и младежки дейности“, съвместно с Асоциацията на студентите по медицина, Ангелина Маркова, Веселина Михайловска и Ценка Прейс и екипът по проект „Изграждане на Младежки център в Пловдив“.

Набраните средства ще бъдат дарени за „Детска неврология“ към клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Свети Георги“- гр. Пловдив за текущ ремонт на детските стаи.

Подобни статии

Top