Спряха конкурса за линиите на Батаклиев по искане на превозвачи

Конкурсът за осемте автобусни линии, обслужвани преди година и половина от „Градски транспорт”, е прекратен от Община Пловдив по искане на превозвачи. Пет фирми са настояли да бъдат променени някои от условията на търга, а един от кандидатите е обжалвал поръчката в Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/, съобщи за dcnews.bg зам.-кметът Александър Държиков. Оферти за участие трябваше да се подават до 4 септември, като най-важното условие беше за повишаване на екологичния клас на използваните автобуси.

Превозвачите искат също общината да предвиди какво ще бъде разпределението на субсидиите след въвеждане на електронното таксуване. Затова юристите са преценили, че е по-добре търгът да бъде спрян. Общината ще поиска ново удължаване на временните договори за превоз на пътници с 4 месеца от областния управител, уточни Държиков.

Той съобщи, че общината няма да се бави с подготовката на новите условия.

Държиков припомни, че е обжалвана и процедурата за електронното таксуване по транспортния проект. КЗК потвърди, че конкурсът за избор на фирма изпълнител е проведен по правилата, сега се очаква решение от Върховния съд, посочи зам.-кметът. Върховните магистрати трябва да се произнесат и дали е законна поръчката за изграждане на център за управление на трафика, нови светофари и скосяване на тротоарите.

 

Подобни статии

Top