Спряха разчистването на пътя Кричим – Девин

Поради опасността от ново свличане на скална маса, застрашаваща живота и здравето на работещите аварийни екипи, временно се преустановява разчистването на свлачището при 102-ри км на път III-866 Девин – Кричим. Движението по третокласния път се преустановява и се насочва по път II-86 Пловдив – Асеновград – Чепеларе – Смолян.

Днес при обрушването на скалите, което се извършваше от алпинисти, е установено, че има огромна пукнатина над горния ръб на скалния откос, което е предпоставка за нови значителни срутвания.

Въз основа на анализа, който ще бъда направен в кратки срокове, ще се прецени как ще продължи укрепването на опасните скали и разчистването на пътя.

От 11 февруари екипи от областните пътни управления в Пловдив и Смолян и пътноподдържащите фирми разчистват около 4 хил. куб. метра или близо 10 000 тона скална маса, която падна върху пътното платно.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите, на които предстои пътуване през дефилетата и пътната мрежа в планинските райони да карат внимателно и с повишено внимание. На много места заради преовлажняване на почвата има активизирали се свличания на земна маса и опасност от падащи камъни.

Очаква се работата да приключи до 16 февруари, понеделник, до когато е въведена забрана за преминаването на моторни превозни средства.

Подобни статии

Top