Спряха събарянето на къщите в Арман махала, ромите обжалвали в съда

Ромите от Арман махала, чиито къщи трябваше да бъдат съборени днес, са обжалвали заповедите за премахването им в Административния съд. Предстои делото да бъде насрочено от магистратите, което ще отложи във времето процедурата по събаряне. Това съобщи за DCNEWS кметът на район „Северен“ Ральо Ралев.  Според него процедурата за събаряне на къщите продължава да е в сила, но за момента временно е спряна.

Въпросът е, че те явно за годините назад като се върнем, задълженията не си ги знаят, но си знаят явно правата. Намерили са един адвокат, който е подал жалба чрез нас до Административен съд – Пловдив и жали моята заповед за премахване на незаконните постройки, посочи Ралев.

От районната администрация не са мислили къде ще бъдат настанени хората, чиито къщи ще бъдат съборени.

Моето лично мнение е, че дори и към 84-та година общината не е била длъжна да ги настанява някъде. Въпреки всичко ги е настанила. И какво е постигнала? Да продължават да правят каквото си искат! – коментира районният кмет.

Ралев припомни, че ако ромите нямат други имоти, могат да кандидатстват по общия ред за общинско жилище.

Припомняме, че незаконно построените къщи, се намират в пространството между два от най-големите блокове в Пловдив – големия и малкия Гигант. Те са построени върху общинска земя и в тях живеят над 50 семейства с по 5-6 деца. След като бъдат съборени, на тяхно място ще бъде изградено едно от уширенията на бъдещия бул. „Северен“, което ще осъществява пътната връзка с Карловско шосе.

Подобни статии

Top