Спряха 6 опасни асансьора в Пловдив - DC news

Спряха 6 опасни асансьора в Пловдив

Спряха 6 опасни асансьора в Пловдив

62 асансьорни уредби в Южна България са спрени от движение вследствие на масивната кампания, която беше предприета след инцидента със смъртен изход в София. В Пловдивска област опасните асансьори се оказаха 11, 6 от тях – в Пловдив. На повече от 10 фирми за поддръжка ще бъдат съставени актове за нарушения, като глобите стигат до 2 хиляди лева, съобщиха от местната агенция по метрологичен и технически надзор.

Въпреки че 11 асансьорни уредби в Пловдивска област са били в дотолкова лошо състояние, че се е наложило незабавното им спиране от употреба, инспекторите обобщават, че асансьорите в Пловдивско са едни от най-добре поддържаните и безопасни съоръжения. При проверките се е установило, че в най-лошо състояние са съоръженията в Кърджали, а някъде в средата на класацията се намират Бургас и Стара Загора. 16 инспектори на Агенцията за метрологичен и технически надзор в Пловдив са проверили за две седмици 184 асансьора, намиращи се в Южна България.

Допълнително са проверени още 63 асансьора, които се намират в близост на регистрираните неизправни съоръжения. Предварително в Агенцията е имало подадени 24 сигнала за асансьори в лошо техническо състояние. Всички те са били основателни и са завършили със запечатване.

От началото на годината на територията на Южна България са извършени 1864 прегледа на асансьори. До края на годината предстоят проверки в Кърджали и Стара Загора.

 

Подобни статии

Top