Сребърен медал за двойката каяк на България от ЕП 23

България спечели първия си медал от Европейското първенство по кану-каяк за юноши, младежи и девойки до 23 години. След чудесна гонка второто място на 500 метра двуместен каяк взеха Велиян Бъчваров и Христо Реков. Те бяха изпреварени единствено от двойката на Беларус, а бронза взеха състезателите от Унгария.

Четворката ни кану при юношите Емил Банков, Теодор Ташков, Атанас Хорозов и Кирил Мичоров завършиха на осмото място.

Голямата ни надежда Ангел Кодинов завърши на пето място на 500 метра едноместно кану. Силната му дисциплина обаче е 1000 метра, като той ще гребе директно на финала в неделя.

Златото в тази дисциплина взе Владислав Чеботар от Русия, следван от Юри Вандуик от Украйна и Виктор Глазунов от Полша.

Следобедната сесия на състезанието започна с минута мълчание в памет на жертвите от трагедията в Ница. Президентът на Европейската асоциация по кану-каяк Алберт Уудс отправи обръщение към състезателите и зрителите преди награждаването за първия финал от европейското първенство.

„Нека всички станем на крака и запазим минута мълчание в памет на хората, които загинаха в Ница“, заяви Уудс, преди да връчи първия комплект медали в България.

В Пловдив има многоброен френски отбор, който продължава участието си в първенството.

Градушката не подмина и Гребния канал, като гонките бяха прекратени до утихването на невижданата от дълги години лятна буря.

Снимка: bnr.bg

Подобни статии

Top