Среща на медицината с археологията в Нощта на учените в Пловдив - DC news

Среща на медицината с археологията в Нощта на учените в Пловдив

Медицинската традиция в региона на Пловдив от античността до средновековието е фокусът на поредното единадесето издание на „Нощта на учените в Медицинския университет – Пловдив“.

Ще бъдат изнесени лекции от изследователи медици и археолози, които на български и английски език ще представят интересни щрихи от историята на медицината в Пловдивските земи. Те ще бъдат онагледени с изложба от артефакти, свързани с медицинската практика и доказателства за палеопатологията на древните хора.

Интерактивен куиз с участието на студенти по медицина, дентална медицина и фармация ще привлече отново традиционно най-много зрители. Отборът-победител ще спечели участие в археологическа експедиция.

За празничното настроение ще допринесат музикалните и танцови изпълнения на студенти и преподаватели.

Всички очакват с нетърпение и международния кулинарен базар, на който с благотворителна цел в подкрепа на археологическите изследвания в Пловдив, ще бъдат представени ястия от различни национални кухни.

 

И тази година Нощта на учените в МУ-Пловдив ще бъде вълнуваща, нестандартна, творческа и вдъхновяваща, гарантират организаторите.

Подобни статии

Top