Среща с преводач за първи път за „Дните на книгата“ в Асеновград

Разказ за предизвикателството да превеждаш книги за деца и трудностите на тази професия ще бъде част акцентите, включени в програмата за „Дните на книгата” през април тази година. Гост е Мария Демирева, преводач от английски език в едно от известните пловдивски издателства.

Близо месец Асеновград ще посреща писатели и хора на изкуството, разказа Милена Марковска, директор на ГБ „Паисий Хилендарски.” За толерантността между етносите ще разкаже победителят в първото литературно риалити Георги Бърдаров.

Читателите ще имат възможност да послушат на живо големия разказвач на българската история Токораз Исто, автор на поредицата „Ятаган и меч“. Тема на отритите уроци пък ще бъдат 140-тата годишнина от Априлското въстание, както и Световния ден на Земята.

И тази година, чрез своите рисунки, децата ще разкрият „Вълшебният свят на книгите“. На организираните уъркшопи всеки ще може да изработи собствен аксесоар за книга или играчки за куклен театър, а децата от Центъра за работа с доброволци ще творят великденски украси. Дните на книгата започва на 2 април и ще продължат до 23 април.

Подобни статии

Top