Среща с роднини или изправяне пред Светата инквизиция

Декември дойде и семейните празници са все по-близо. Те са чудесен повод за среща с роднини, близки и с цялата фамилия. Да се опреснят спомените от глупостите, които сте правили като малки. Да се обсъдят всички деца от най-големия внук, до първото зъбче на най-малкото бебе.

Звучи ли ви все така прекрасно? Може би ако сте на десет години? Но ако сте на възраст, в която роднините ви смятат, че е време да се жените/омъжвате, а вие нямате такива намерения – то тогава тези срещи със сигурност не са ви сред любимите.

Има хора, които само при мисълта за Коледа ги побиват тръпки. Ако това, че трябва да прекарате времето си в една стая с всички баби, лели, стринки и чичовци цял ден изпарява всякакво празнично чувство във вас, то със сигурност сте били принуждавани да отговаряте на следните въпроси:

„Как е любовният живот?” – Това е топ въпросът. Как да обяснявате на леля си, чиято мечта е да поплаче на сватбата ви, че все още във вашите планове не присъства брак. Доста е трудно да обясниш на роднините си, че след завършването на университет не е задължително да последва брак и деца. Все пак не сте учили за булка, а за да направите някаква кариера.

„Кога ще ни запознаеш с приятеля си?” – Като си познаваш роднините, да ги запознаеш с него ще бъде последното нещо във връзката ви. Но е невъзможно да им обясните това, така че е най-добре е да се засмеете загадъчно и да им дадете някаква искрица надежда, че това ще се случи.

А ако вече си имате спътник в живота неизбежният въпрос е:

„Кога ще си имате деца?” – Никой не се интересува обсъждали ли сте го изобщо. Посрещат ви с този въпрос и не се интересуват, че ви скапват настроението. Този въпрос е възможно да го чуете дори при първата среща на половинката ви с роднините. Но не е уместно да им обяснявате, че за деца ще мислите ако той/тя издържи срещата с вас.

Ако и вашите роднини са толкова нетактични, то най-добре е всеки въпрос от тяхна страна да бъде обърнат в шега. Не приемайте нещата твърде на сериозно, за да не провалите празничното събиране. Не забравяйте, че те все пак са ви роднини и въпреки всичко ви обичат.

Семейният празник може да е прекрасен, но това зависи от самите вас. Винаги има поне един братовчед, леля или друг роднина, с когото ви е много приятно и винаги се забавлявате. Не обръщайте внимание на досадните въпроси и празникът ви ще бъде прекрасен.

И запечатайте всички спомени, защото старите снимки са много приятна тема на семейно събиране.

Подобни статии

Top