Срещу 15 лева на месец ще паркираме пред дома си - DC news

Срещу 15 лева на месец ще паркираме пред дома си

Пловдивчани ще могат да наемат паркоместата пред жилищата си за 15 лева на месец – съобщи кмета на Пловдив Иван Тотев. Това е част от процедурата по премахване на гаражните клетки в града.

„Двата процеса – по премахване на гаражите и по оформяне на зони за паркиране – ще се извършват заедно” – заяви още Тотев.

Пловдивчани ще имат възможност да се явяват на търг за обявените платени паркоместа пред своите домове. Като всяко семейство ще има право да се явява на търг само за едно паркомясто без значение колко автомобила имат. „Останалите си автомобили ще могат да паркират в съседни улички, близки до дома им – ако намерят място“ – допълни кмета.

Цената, от която ще започне търгът, е 15 лева, като кандидатите за мястото ще наддават – тази цена, която може да е в пъти над 15 лева се заплаща еднократно.

За да не се отнема възможността за безплатно паркиране на гражданите, архитектите от районна администрация ще определят местата, които ще бъдат отбелязани за платено паркиране.

От общината ще предупреждават желаещите да паркират на платеното място с предупредителен знак за репатриране и паяк, който ще е на разположение 24 часа.

В Пловдив има 8 000 гаражи, като кметът Тотев обясни, че един гараж заема три паркоместа. „Логиката при платените паркоместа не се променя, променя се само формата“ – коментира още Тотев и допълни, че има план за цялостно премахване на гаражните клетки от Пловдив.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top