СРС-та засекретиха дело за зверско убийство в Априлци

Пловдивският апелативен съд засекрети дело за зверско убийство в пазарджишкото село Априлци заради СРС-та днес. Пред апелативните магистрати за втори път се изправиха осъдените на по 20 години затвор Венцислав Димитров и Вельо Иванов. Двамата убили по особено жесток начин в нощта срещу Богоявление през 2014-а година 68-годишния Йосиф Узунов от Априлци.

Двамата роми влезли в къщата на Узунов в селото, като целта била да го ограбят. Той обаче ги видял и между тримата започнало спречкване. Впоследствие ромите пребили до смърт жертвата си и подпалили тялото, като инсценирали пожара, за да прикрият убийството. Според прокуратурата възрастният мъж е бил подпален, докато все още е бил жив и за това свидетелстват намерените сажди в дихателните му пътища.

Затова държавното обвинение е протестирало присъдата пред Апелативния съд и настоява за доживотен затвор за двамата извъшители.

При изслушването на СРС-тата при закрити врати днес, се наложи да бъде използван преводач от цигански език, който да преведе това, което са си говорили ромите помежду си. Очаква се да бъде разпитан и основният свидетел Мирослав Найденов.

По време на заседанието беше изслушана тройна психолого-психиатрична експертиза, според която Вельо е имал лидерски качества, а Венцислав получавал при определени ситуации психични отклонения и се поддавал на влияние.

Делото бе отложено за 20 юни, като на експертите – двама психолози и един психиатър, бе указано да изяснят отношенията между двамата подсъдими.

Подобни статии

Top