Срутиха къща заради неточност в Google Maps

Неточностите в картите понякога могат да имат доста по-неприятни последици от озоваването в задънена улица. Американска компания в Тексас е срутила погрешна къща и сега обвинява неточност в Google Maps за случилото се, съобщава онлайн изданието Engadget.

Къщата, която е трябвало да бъде срутена, се намирала на съседната пресечка, но картите на Google са разменили имената на улиците. За зла участ на потърпевшите на улицата имало идентични номера на къщите. Така вместо къщата на ул. „Коустеу Драйв“, номер 7601 е била срутена къщата на ул. „Калипсо Драйв“, номер 7601, която е на съседната пряка в гр. Роулет в покрайнините на Далас.

Неправилно срутената къща всъщност са две долепени сгради, в които живеят две семейства. Въпреки че другата къща е с номер 7603, тя също е била разрушена. „Получих притеснено обаждане от съпругата на съседа, която каза, че къщата я няма. Прибрах се бързо и наистина, нямаше я. Нищо не беше останало“, коментира пред местната телевизия WFAA Линдзи Диаз, собственик на частта от сградата с номер 7601.

От фирмата изпълнител Billy L. Nabors Demolition отказват коментар с аргумента, че все още се води проверка. Къщата е имала повреди от торнадо, което е преминало през града на 26 декември миналата година. Семействата са живеели под наем другаде, докато приключат ремонтите.

По-късно от фирмата са изпратили на телевизията единствено снимки, които показват, че според Google Maps екипите са били на правилния адрес. Защо никой не е погледнал табелите на самата улица, остава без коментар. Диаз коментира, че никой от компанията не я е потърсил. Семействата чакат отговор от институциите и застрахователите.

Правилната къща е отбелязана със звезда. С оранжевите маркери е погрешно разрушената сграда.

Източник: dnevnik.bg

Top