Сръбски журналисти възхитени от чистотата в Пловдив

srabska_televiziq_3

Екип на Сръбската национална телевизия посети Пловдив във връзка с проучване на добрите европейски практики след влизането на страната ни в Европейския съюз.

След пристигането си в Града под тепетата телевизионерите останали възхитени от чистотата и поискаха лична среща с директора на ОП „Чистота“ Иван Стоянов, похвалиха се от Община Пловдив.

При състоялия се разговор той им разказа за нововъведенията, които бяха извършени през четирите години управление на кмета на Пловдив Иван Тотев.

По думите му новозакупената модерна техника и увеличеният брой машинно метене и миене доведоха до намаляване запрашеността на въздуха, което бе сред основните проблеми преди началото на мандата.

Журналистката от Сръбската национална телевизия Драгана Сотировски сподели приятното си впечатление, че, за разлика от другите градове, които е посетила, в Пловдив почти липсват графити върху сградите.

Директорът Иван Стоянов я информира както за акциите по премахване на драсканиците, така и за проведените беседи по темата в училищата.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top