Стадион „Христо Ботев“ може да приеме мача на Пулев срещу Чар

Кобрата и мениджърът му Ивайло Гоцев вече посетиха съоръжението, обсъждат се и варианти за чужбина

Мач за регулярната световна титла на Световната боксова асоциация (WBA) между Махмуд Чар (34 победи, 20 с нокаут, 4 загуби) и Кубрат Пулев (31 победи, 14 с нокаут, 3 загуби) ще има и е много вероятно той да е в България – при това на стадион „Христо Ботев“, съобщава bTV.

Преди дни Кобрата посети „стадион „Колежа“ в Пловдив заедно с Ивайло Гоцев.

„Скоро“, написа мениджърът на българския боксьор. 

„Съществува подобен вариант. Още преговаряме“, добави Пулев. 

Той разкри, че има вариант мачът да се проведе и в чужбина – в Азербайджан или в Бахрейн. 

Мачът между Пулев и Чар първоначално трябваше да бъде в София на 30 март. 10 дни преди това обаче германецът с ливански корени получи контузия и се наложи да претърпи операция на бицепса. На негово място на ринга излезе коравият украинец Игор Шевадзуцкий, като Кобрата го победи след пълни 12 рунда и съдийско решение.

След мача Чар се качи на ринга и заяви, че ще се боксира с Кобрата за титлата, когато се възстанови. Очаква се мачът да е през септември или октомври. 

Ако срещата се проведе на стадиона на Ботев (Пловдив), то това ще е първият боксов мач на такова съоръжение у нас! За първи път пловдивската публика ще може да гледа в своя град Кубрат Пулев. До момента всичките мачове на родния боксьор у нас бяха в София. 

През 2019 година Тервел Пулев се боксира в Пловдив и победи Дешон Уебстър, но не на стадион, а в зала „Колодрума“.

Стадион „Христо Ботев“ има капацитет от малко над 18 000 места. Съоръжението беше обновено наскоро и отворено отново през 2023 година с мач между Ботев и Левски.

Източник: bTV