Стажанти от три континента преподават на деца в Пловдив (СНИМКИ)

Стажанти от три континента са в пловдивските детски градини

10 детски градини  в Пловдив са  домакини на проекта „ „Светът като детска площадка 2014”. Чуждестранни студенти  от  три континента –Африка, Азия и Европа ще работят с  деца от  три до  седем години  в рамките на месец и половина. Целта на проекта е в най-ранна възраст децата да се научат на толерантност и разбиране към различните етноси, а също така и да подорбят английския си език.
Репортаж

Стажантите са от Египет, Тунис, Китай, Хонг Конг, Тайван, Русия и Полша и всички имат опит със деца. Чужденците  ще  имат възможност да представят мащабно държавата ,от която идват , под формата на игра.

Искам децата да научат и за нашата  култура , за да може, въпреки различията  да мога да комуникирам с тях. Ще им разкажа за нашите туристически атракции и как се обличаме, каза Гихад Бешай от Египет, която малчуганите наричат Габи.
Когато бях малък аз исках само да си играя и не ме интересуваше дали останалите деца имаха различна културата. Донесъл съм трацдионни за нашата страна ястия и се надявам, че децата ще могат да ги опитат, разказа Чо Чой от Хонг Конг.

Организаторите разчитат главно  на езика на тялото за диалога между децата и студентите. Идеята е  да се изгради позитивно поведение у децата чрез емоционално развитие и  повишаване  на възприемчивостта им към мултикултурна среда.

Предварително чуждестранните студенти ще се запознаят с държавните  изискванията на Министерството на образованието при преподаването. Първият ден стажантите ще учат с децата математика, а вторият ден български език.
Наблегнали сме на това стажантите освен на английски да говорят и на родните си езици. Третият ден ще се преподава изкуство, а последните дни  ще се учи фолклор и всичко това под формата на игри, обясни ръководителят на проекта Веселина Балджиева.

След приключването на проекта всеки от стажантите ще напише кратко резюме и анализ , за да могат организатори да направят съпоставка между   детските заведения  в България и чужбина.

Подобни статии

Top