Стамен Белчев: Целта пред ЦСКА е Купата и Лига Европа

Разликата с Лудогорец е голяма, затова ще хвърлим всичките си сили за другия трофей, добави наставникът на „армейците“ на официалната си пресконференция

Новият старши треньор на ЦСКА – Стамен Белчев даде първата си пресконференция, след като за трети път бе назначен начело на тима. Специалистът замени преди няколко дни Нестор Ел Маестро, който бе освободен заради незадоволителни резултати.

„Имам някои идеи, които трябва да доведат до промяна според моите виждания. Знаех с какво разполагам и с какво се захващам. Мисля да бъда полезен на клуба. Разликата с Лудогорец е голяма. Ще излизаме с всеки мач за победа, а сметките ще правим в самия край. Целта е купата и да играем в Лига Европа. На този етап ще бъде много трудно да станем шампиони”, започна Стамен Белчев.

„Аз мисля, че много промени няма да бъдат полезни на този етап. Ще направя премествания спрямо моето виждане. Вчера имахме тренировка, днес друга, утре е мачът. Надявам се да извлека максимума от състоянието на футболистите и да използвам тези, които се намират в най-добро такова”, каза още той.

Стамен Белчев говори и за налагането на млади играчи в състава на ЦСКА: „При преговорите едно от нещата беше да налагаме младите играчи. Две години работя с тези млади момчета, направиха голяма крачка в развитието си . Ще им дам шанс, но те трябва да си го заслужат. От тях зависи кога ще се случи това нещо. Имам поглед към играчите от втория отбор. Има такива, които са близо до договор с първия отбор, това ще се случи в края на сезона.

Ще разчитам изцяло на всички футболисти, не мисля за играчите, чиито договори изтичат. В оставащите ни мачове до края на сезона ще дам шанс на всички“.

Стамен Белчев заяви, че очаква труден мач от предстоящата полуфинална среща от турнира за Купата на България: „Няма смисъл да очакваме големи разлики в състава, който беше досега. Очаквам труден мач и съм сигурен, че феновете ще подкрепят отбора. Това е най-важното. Надявам се и разчитам на играчите да дадат всичко от себе си,з а да са доволни феновете, които ще дойдат да гледат. Има разлика от предишния ми престой. Каранга се е променил. По-улегнал и по-зрял за футбола и по-полезен. Нормално е да се вълнувам когато поемам най-големия клуб в България“.

Треньорът разказа и как са преминали преговорите по неговото завръщане при „армейците“: „В неделя преди обяд ми се обадиха. Бях в Хасково, веднага пътувах обратно за София. Срещнах се с Филипов и Орманджиев, уговорихме нещата и така се случи“.

В същото време Кирил Динчев се завърна в първия отбор на ЦСКА, където отново ще бъде кондиционен треньор. Той работеше доскоро в дубъла при Стамен Белчев.

Динчев заема мястото на Боян Стаматович. На сърбина му е било предложено да остане. Той обаче е проявил лоялност към Нестор Ел Маестро и е предпочел да си тръгне.

Щабът на Белчев включва още Анатоли Нанков, Стоян Колев и анализаторът Християн Христов.

Източник: БТА