Станилия Стаменова смени Бухалов с руска легенда в кану-каяка

Световната ни шампионка в кану-каяка Станилия Стаменова ще има нов треньор. Става въпрос за един от най-вещите в този спорт – Александър Кирпиченко, който води националите на Молдова, съобщава „Стандарт“.

Роденият в бившия Съветски съюз спец, вчера бе избран за треньор номер 1 в тази страна за 2015 година от местния олимпийски комитет. Това не е първият му допир с български състезатели. През 1980 година извежда мъжката ни четворка до бронз на олимпиадата в Москва.

„Оставям Станилия в най-добрите ръце. С него съм напълно спокоен за нея и нейното бъдеще“, заяви бившият й треньор Николай Бухалов. Очаква се договорът с Кирпиченко да бъде подписан скоро.

„Не сме се карали с нея. Няма за какво. Още когато я поех, първоначално беше за 2 месеца. После за малко повече. Останах за да може да й помогна да спечели световната титла. Направихме го и мисля, че свърших добра работа. Станилия е невероятно момиче с огромен хъс за победи. Има потенциал да покори всички върхове“, обяви още Бухалов.

„Аз имам ангажименти. Грижа се за фитнес, а там конкуренцията е солидна. Знаете, че съм и общински съветник. А това не е най-лесното нещо. Освен това имам организационни ангажименти към европейското за юноши, девойки и младежи до 23 години в Пловдив. С всички тези неща на главата аз не мога да бъда непрекъснато до Станилия и да й помагам пълноценно. Не искам и да стане така, че да я проваля“, сподели още Бухалов.

Той разкри, че има идея за нова школа в Пловдив, която ще е само за жени. „Проектът е в сила. Надявам се да се реализира“, сподели още Бухалов.

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top