"Станимака” с плакет от танцов фестивал в Черна гора - DC news

„Станимака” с плакет от танцов фестивал в Черна гора

Представителната група на танцовия състав  пак обра овациите на международна сцена

С плакет и грамоти се завърнаха танцьорите от представителния танцов състав „ Станимака”  от участие в международен фолкорен фестивал в град Бар, Черна гора. В двудневната програма групата от Асеновград се представи с танци от пиринска и тракийска област, както и с атрактивните женско и смесено шопски хора. Фестивалът не е с конкурсен характер, а има за цел да събере на едно място и разпространи красотата на фолклора на народите от Стария континент.

На  сцената в град Бар танцьорите се качиха, за да покажат красотата на българския танц.

Участваха още състави от Румъния, Македония,  Литва, Украйна и Полша, както и формация „Единство” от града-домакин.

 

Фестивалните емоции бяха  изпълнени и с богата екскурзионна програма и много свободно време. Групата разгледа голяма част от крайбрежието на Черна гора с корабче, посети и  Кралския плаж. Разходи се из Подгорица, Будва, Бар, Котор и Дубровник.

 

Тази година танцов ансамбъл „Станимака” бележи десет годишен юбилей. Съставът има редица отличия от участия на  фестивали в страната и на международна сцена. През юни прибавиха към биографията си и престижното Гран При в раздел „Танцово изпълнение” на  третото издание на фестивала „Несебърски накит“ в града на ЮНЕСКО- Несебър.

Подобни статии

Top