Станимира Петрова безкомпромисна на турнира за купа „Странджа”

Станимира Петрова постигна убедителна победа при първото си излизане на ринга в среща от втория кръг на международния боксов турнир „Странджа“ в столичната зала „Универсиада“.

В новата си категория до 51 кг тя спечели с 3:0 съдийски гласа срещу гъркинята Антониа Папуцаки и направи първа крачка към защита на купата от 2015 година. Световната шампионка от 2014 година игра със самочувствие и успя да намери път към съперничката си, която не спря да й бяга цял мач.

„За първи път имам такъв мач. Тя ми бягаше постоянно и трябваше доста да я гоня. За малко да се подведа по играта й във втория рунд, но добре, че треньорите ме коригираха и започнах да вкарвам удари“, коментира Петрова след мача.

Нейна съперничка на четвъртфиналите ще бъде румънката Лакрамиара Периок, победила с 3:0 срещу Лара Гарсия Мария от Испания.

В долната половина на схемата най-силните противнички на Петрова – олимпийската шампионка Никол Адамс (Великобритания) и вицешампионката от Лондон 2012 Жън Цанцан (Китай), играха една срещу друга и оставиха едно препятствие по-малко пред българката.

Срещата помежду им беше крайно оспорвана и дълго време съдиите не успяха да определят коя е по-добрата. Наложи се те да гласуват отново и в крайна сметка за победителка с преференция беше обявена китайката.

Снимка: bgboxing.org

Подобни статии

Top