Станимира Петрова е европейска шампионка по бокс

Станимира Петрова най-накрая се завърна към верния победен път. Асеновградчанката спечели втора европейска титла за България на първенството в зала „София“, след като триумфира в категория до 54 кг, в която е и световна шампинока от 2014 година.

Петрова, която тази година се представи по-слабо в по-ниската категория 51 кг, беше по-предпазлива в първия рунд срещу азербайджанката Анна Алимарданова, но се активизира в следващите три и заслужено стигна до златния медал с единодушно съдийско решение 3:0 съдийски гласа.

По-рано днес Севда Асенова донесе първо европейско злато на България от шампионата в София, след като беше безапелационна в категория до 48 кг срещу Лисе Сандебиер от Швеция също с 3:0 съдийски гласа.

И третата българка Деница Елисеева спечели трето злато за България. Елисеева победи трудно на финала в категория до 57 килограма Сатъ Бурджу (Турция) с 2:1 съдийски гласа в много оспорван и драматичен мач. 35-годишната ветеранка взе втори значим медал през сезона след бронза на Световния шампионат в Астана през май.

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top