Станимира Петрова на финал за купа „Странджа“ (ВИДЕО)

Световната шампионка Станимира Петрова излиза днес на втори финал в кариерата си на турнира „Странджа“, след като победи полякинята Сандра Драбик по точки в категория до 51 кг с единодушното решение на съдиите – 3:0 (39:37, 40:36, 39:37). През миналата година тя спечели титлата, но при 54-килограмовите, а по-късно стана носителка и на купа „Странджа“.

„С всеки изминал мач играта ми се подобрява и днес беше най-добрият ми двубой тук досега. С полякинята направихме няколко спаринга в последната седмица от лагера ни на Белмекен и сега тя не се хвърляше в атака, както тогава. Беше понаучила играта ми и подходи по различен начен, но не ме затрудни. С която и да се срещна на финала, аз играя само за първото място“, сподели след мача си Станимира.

Нейна съперничка в спора за златния медал днес ще бъде рускинята Зоя Исаева, която спечели другия полуфинал слещу Елиф Нур Коскън от Турция.

България има общо 7 финалисти на турнира в столичната зала „Универсиада“. Освен Станимира Петрова, на финал са още Тинко Банабаков(49), Даниел Асенов (52), Душко Благовестов (56), Симеон Чамов (69), Кристиян Димитров (91) и Петър Белберов (+91). От качилите се на ринга в полуфиналите вчера 10 наши състезатели, борбата напуснаха само Светлана Каменова (60) и Габриела Димитрова (54) при жените и Николай Коев (69) при мъжете.

През миналата година имахме петима финалисти (2 мъже и 3 жени) и спечелихме 4 титли.

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top