Станимира Петрова на финал срещу бисексуална боксьорка

Българката Станимира Петрова ще има за съперничка в неделния финал в кат. до 51 кг. на олимпийските квалификации в Самсун великобританката Никола Адамс, която е една от най-известните гей активисти. Финалът е без значение и е само за престиж, защото и двете вече спечелиха визи за Рио`2016.

„Винаги съм била открит човек и признах своята бисексуалност, за да дам пример и другите също да ме последват. Успехите в спорта и живота не зависят от сексуалността. Нищо не бива да ви спира по пътя към върха“, коментира Адамс.

Популярността на 33-годишната Адамс нарасна изключително след титлата от игрите в Лондон`2012, като тя стана първата в историята олимпийска шампионка в женския бокс. Тя ще има шанс да я защити в Рио през лятото. Британски боксьор не е дублирал олимпийска титла от 1924 г. насам, когато това прави Хари Малин.

В същото време Даниел Асенов загуби от великобританеца с легендарното име Мохамед Али в кат. до 52 кг. на полуфиналите. Съдиите присъдиха победа за противника му, но българинът ще има още един шанс тази вечер, когато ще играе бараж  срещу ирландеца  Брендън Ъруин, който загуби в другия полуфинал от Нарек Абгарян. При победа в този мач Асенов ще получи правото да се боксира на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Снимка: gscene.com

Подобни статии

Top