Станимира Петрова отпадна още на старта в Рио (ВИДЕО)

Станимира Петрова отпадна още на старта на боксовия турнир на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. В категория до 51 килограма българката загуби първия си двубой, след като отстъпи пред украинката Тетяна Коб с 1:2 съдийски гласа (39:37, 37:39, 39:37).

Така България остана със само един боксьор на Олимпиадата, като Даниел Асенов ще се състезава при 52-килограмовите.

Антон Ризов остана извън финала на 50 метра пушка от положение легнал на олимпийската надпревара по стрелба. Българинът завърши на 27-о място в квалификацията от 47 състезатели с 621.2 точки.

За финала се класираха първите осем. Първи в квалификацията завърши руснакът Сергей Каменский с 629.0 точки, което е олимпийски рекорд.

Радослава Мавродиева също приключи участието си в Рио. Българката завърши на 21-о място в крайното класиране в квалификацията на тласкане на гюле. Мавродиева постигна резултат от 17.20 метра в най-добрия си опит. Дванейсетицата за финала се затвори на 17.76 метра на Альона Дубицкая (Беларус).

Най-силен резултат в квалификацията от 19.74 метра постигна златната медалистка от последните две Олимпиади Валери Адамс (Нова Зеландия).

Снимка: 24 часа

Подобни статии

Top