Станимира Петрова: Радвам се, че се справих в много сериозна конкуренция

След деветото си злато от Купа „Странджа“ асеновградчанката продължава усилията си в подготовката за Игрите в Париж

Станимира Петрова спечели за девети път в кариерата си златен медал от Купа „Странджа“. Тя ликува с титлата при 54-килограмовите и заедно със Светлана Каменова (57 кг) и Радослав Росенов (63.5 кг) осигуриха трите златни медала за България от 75-ото юбилейно издание на турнира.

Националката ни остана доволна от цялостното си представяне, като отчете, че това е етап от подготовката й към голямата цел – Олимпийските игри в Париж. Българският бокс има три квоти към момента за френската столица, дело на Станимира, Светлана и Хавиер Ибаниес (57 кг).

„Доволна съм от турнира и от представянето ми. Хубаво е, че играхме срещу противнички, които или вече имат квоти за Париж или ще вземат такива. На целия турнир всички срещи бяха силни и трудни, но се радвам, че се справих. Конкуренцията в женския бокс е много сериозна и се засилва през годините“, каза Станимира.

Националката ни изрази надежда, че България ще спечели още квоти за Париж на предстоящата олимпийска квалификация в Италия в началото на март месец. „Стискам палци на квалификациите след две седмици да се увеличи бройката на квотите, както на момичетата, така и на момчетата. При нас цари много приятна атмосфера, доста добре се сформирахме като отбор и като приятелки. Така че пожелавам успех“.

Снимки: БФ БОКС/Startphoto.bg