Станимира Петрова тръгва за нова световна титла в Казахстан

България ще бъде представена от пет състезателки на световното първенство по бокс за жени, което ще се проведе в Астана, Казахстан от 19 до 27 май. Отборът  ще проведе тренировъчен лагер там непосредствено преди старта на шампионата, който е и олимпийска квалификация за Рио.

Първата българка, световна шампионка по бокс – Станимира Петрова, ще атакува титлата в олимпийската категория до 51 кг. Както е известно, Станимира, която е шампионка на планетата от Корея 2014 в кат. до 54 кг, бе избрана за една от посланичките на световния женски бокс и за предстоящото първенство в Казахстан. Към настоящия момент тя е притежателка и на единствената за България олимпийска квота за Рио в бокса ни.

Състав на България за световното в Казахстан:

48 кг – Севда Асенова, 51 кг – Станимира Петрова, 54 кг – Стойка Петрова, 57 кг – Деница Елисеева, 60 кг – Светлана Каменова.

И петте състезателки, които ще участват на световното първенство, както и ръководството на отбора и  на федерацията, заедно със спортния министър Красен Кралев, ще дадат специална пресконференция преди заминаването за Казахстан. Тя ще се проведе на 4 май (сряда) от 12:00 ч. в Пресклуб България.

Снимка: topactualno.com

Подобни статии

Top