Станимира срещу Стойка в БГ-финал в София

stanimira

Станимира Петрова и Стойка Петрова ще боксират във финала на категория до 51 кг на първия международен турнир за жени, който се провежда в зала „София“. Това стана факт, след като и двете спечелиха своите полуфинални срещи и днес ще излязат за втори път в кариерите си една срещу друга.

В първия им сблъсък на турнира в Букурещ преди 3 седмици победата бе за Стойка. Двете ни шампионки се събраха в олимпийската категория до 51 кг с оглед на предстоящите игри в Рио де Жанейро догодина.

В полуфиналите световната шампионка от Корея 2014 при 54-килограмовите Станимира Петрова бе категорична срещу Тери Гордини от Италия – 3:0 съдийски гласа. Златната медалистка от Евро 2014 Стойка Петрова пък спечели с 2:1 гласа срещу Давиде Марзия (Италия), която бе голямата съперничка на Станимира в по-горната категория.

По-рано през деня място във финала си осигури и Светлана Каменова (60 кг), а Севда Асенова остана с бронз при най-леките.

Последната ни полуфиналистка Симона Симеонова отстъпи пред Сара Кали от Канада при 64-килограмовите с 1:2 съдийски гласа с преференция и също остана с бронз.

Финалите са днес от 15:00 часа в столичната зала „София“, а входът е свободен.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top