Станимир изял шамар от майка си и изчезнал

9-годишният Станимир Мичков от карловското село Богдан, който изчезна преди два дни и все още не се е върнал в дома си, се изгубил след като майка му го шамаросала в понеделник по обяд. Случката станала в местността „Рачков дол“ край селото, където двамата с майка си Павлина пасяли стадо кози. За последно малкият бил видян да върви по поречието на Стряма около 16.00 – 16.30 ч. от възрастен човек от Богдан. След това никой не е виждал момчето, обясняват местните.

Над 50 полицаи от карловската и хисарска полиция издирват Станимир, но шансовете той да бъде открит все повече намаляват, коментират хората от селото. Те също се включили в издирването на детето.  В диренето участват също следови кучета, горски стражари и ловци, съобщи началникът на РУ – Карлово Христо Бахлов. Претърсва се подножието на Средна гора, като екипите се движат по маршрута на стадото, което е собственост на майката Павлина и на заварения баща на Станимир – Иван Стайков. От днес в издирването на малкия е и по въздух – като доброволец се е включил софиянец с мотоделтапланер, както и собственик на дрон.

Втори ден полицията разпитва майката Павлина, а според разследващи тя променяла версиите за изчезването на детето при всеки разпит. Жената показала на полицаите къде е избягало момчето, но от думите й не се разбрало каква е причината.

Според деца от селото родителите често се карали на Станимир, който иначе бил кротко дете. Момчето не излизало от къщи, освен да помага за пашата на козите. То се гледало най-вече само. Ходело само на училище в Сопот, било оставяно без храна.

В Сопот, момчето учело с ресурсен учител, тъй като имало леко умствено изоставане. В училище детето крадяло дребни пари от учителките си, разказаха съседи на семейството. Според тях вторият баща не го биел, а повече му се карала Павлина и то най-вече заради дребните кражби.

Доведеният баща на Станимир имал друго семейство, но първата му жена го напуснала, заедно със сина им. След това Иван си довел от село Климен Павлина. По това време детето й било при приемни родители в Клисура, но майката и пастрокът си го поискали от социалните и те им го върнали. Тогава малкият бил 3-4-годишен и ходел на детска градина.

Днес следобед пастрокът на Станимир – Иван, бе отведен на разпит в кметството на Богдан от двама полицаи. „Искат да ме натопят, че аз имам нещо общо с изчезването на детето, но това не е вярно“, каза Стайков.

Припомняме ,че в понеделник момченцето изчезнало по обяд, но сигналът, че го няма, майката подала едва към 19.00 ч. Тя не предоставила снимка на полицията.

Според съседите Станимир познава много добре околността и няма как да се загуби. Хората се притесняват, че детето няма да бъде открито живо и се молят да бъде намерено.

 

Подобни статии

Top