Станишев и Миков събират БСП-активисти на семинар в Пловдив

Станишев напуска парламента, става евродепутат

Двудневен семинар събира днес и утре ръководството и основни фигури в БСП в хотел „Санкт Петербург“ в Пловдив. За срещата на левицата в града под тепетата пристигат лидерът на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ Сергей Станишев и председателят на БСП Михаил Миков. На семинара, в който ще участват областните председатели на БСП, коалиционните партньори, евродепутатите-социалисти, Оперативното бюро и областните координатори на Младежкото обединение в БСП, кметовете на БСП от УС и КС на НСОРБ, районните председатели на БСП – Пловдив-град и общинските председатели на БСП от Пловдив-област, ще бъдат излъчени основни леви послания и идеи, месеци преди предстоящите местни избори.

Семинарът е под надслов „Предизвикателствата пред лявото и България през 2015 година“ и участие в него ще вземат също коалиционните партньори на БСП, както и широкото ръководство на червената младежка структура.

По време на срещата лидерът на ПЕС Сергей Станишев ще направи анализ на предизвикателствата пред лявото в Европа и в България, а председателят на БСП Михаил Миков ще представи пред участниците на семинара перспективите пред столетницата. Днес ще бъдат дискутирани темите „БСП – поглед отвън“ и „Медийната среда в България. БСП в обектива“.

Утре народни представители и анализатори ще коментират две теми: „Управлението на дясната коалиция и рисковете пред социалната и икономическата стабилност на страната“, както и „Местните избори – важна битка за БСП“.

Това е първият от поредицата семинари, организирани съвместно от ПЕС и БСП с цел провеждането на успешна кампания за местните избори и утвръждаването на партията като единствената възможна алтернатива на управляващите. По идея на Сергей Станишев в тях ще се включат и представители на сродните леви партии, членове на ПЕС.

 

Подобни статии

Top