Старите къщи на "Иван Вазов" в плачевно състояние след дъждовете (СНИМКИ) - DC news

Старите къщи на „Иван Вазов“ в плачевно състояние след дъждовете (СНИМКИ)

Старите къщи на улица "Иван Вазов"

Падаща мазилка, необезопасени тераси, мухъл и фасади в плачевно състояние – това може да се види на ул. „Иван Вазов“ в Пловдив след обилните дъждове през последните дни. Сградите, които някога са впечатлявали жителите и гостите на града под тепетата, днес се рушат, пустеят и тънат в боклуци.

Самите минувачи избягват да минават близо до старите постройки, тъй като се страхуват от падащи керемиди и парчета от мазилката. По-възрастните пловдивчани с носталгия си спомнят за някогашните шедьоври на архитектурата, по чиито стени днес е избила влага, а вътрешността им се използва за сметище.

С всеки следващ дъжд занемарените къщи по „Иван Вазов“ добиват все по-мрачен вид и стават все по-опасни за хората, които ежедневно се движат по улицата. Улуците и водосточните тръби също са в трагичен вид и при порой преминаването покрай сградите е почти невъзможно. Вижте кадри от състоянието на постройките в момента.

 

Подобни статии

Един коментар

  1. Siko.siko@abv.bg написа:

    Много е тъжно да гледаш подобни места, които са спомени останала част от живота на тези велики хора, как се съсипват и никой нищо не предприема.Тук ще задам въпроса,къде отиват парите на всички нас, които не спираме да плащаме сметки и данъци? Та нали именно тези пари са за подобни действия и да успеем да съхраним българското,което да видят и следващите поколения.

Comments are closed.

Top