Стартират консултации за саниране на жилищата в „Тракия“

Консултации на желаещите да се възползват от програмата за саниране на жилища започват да дават от днес в администрацията на район „Тракия“. Това ще става в сградата на кметството на бул. „Освобождение“ № 63 от 8.30 до 18.30 часа, а телефонът за връзка е 032 68 23 22.

Справката на районната администрация сочи, че в „Тракия“ жилищните блокове, които се нуждаят от саниране, са 215. От тях с един вход са 44, с два входа – 39, с три входа – 41, с четири и повече входа – 90.

Вече има едно заявление за учредяване на сдружение, но то е само от един вход. От кметството призоваха всички, които искат да се включат в програмата, първо да получат актуална информация от районната администрация. Оттам се надяват до края на месеца да има готови образци от МРРБ, които гражданите да могат да попълват, за да могат да им бъдат надлежно подготвени документите за регистрация на сдружението.

Експертите припомнят, че за да се възползват от правителствената програма за саниране на жилища, е необходимо да има обединение на всички входове на блока в едно сдружение.

 

Подобни статии

Top